Växthus Ulrika Levin Edition

Vi har beslutat att i samarbete med trädgårdsarkitekt Ulrika Levin ta fram en serie växthus under namnet Ulrika Levin edition. Två fantastiskt vackra växthus som kombinerar det klassiska växthusets arkitektur i glas och trä med en smakfull och tidlös design som gör att växthusen passar in i de flesta trädgårdar oavsett stil på hus.

Växthusets konstruktion

Växthusen har samma gedigna konstruktion som våra övriga växthus, och de har samma stomme och material som utgångspunkt. Det som gör växthus Astrid och Alice speciella är den extra fönsterraden, en detalj som ger växthusen en elegant design. Astrid har, precis som Enbergets övriga större växthus, en härlig känsla av rymd då takfoten har en höjd på drygt två meter.

Växthus Alice, Ulrika Levin edition, finns i storlek 14 kvm.

Växthus Astrid, Ulrika Levin edition, går att få i två olika utföranden. Astrid attefall, som förhåller sig till gällande regler om attefallshus, samt Astrid höjd, en extra hög variant, vilket kräver bygglov. Båda modellerna går att få i 20 och 25 kvm.

Om Ulrika Levin edition och personerna bakom

Ulrika Levin är en flerfaldigt prisbelönt trädgårdsarkitekt som år 2023 tilldelades priset som årets trädgårdsarkitekt. Ulrika har lång erfarenhet, hon startade sin karriär som trädgårdsdesigner 2003 och har under mer än två decennier formgett trädgårdar runt om hela Sverige och även några utomlands. Hon är formsäker och har en speciell förmåga att med sin design skapa utemiljöer som känns perfekt anpassade till platsen. Om du vill ha hjälp med att designa din trädgård, eller boka en rådgivning om trädgård eller arkitektur är hon det givna valet enligt oss. Vi kan med varm hand rekommendera Ulrika till att utforma ytan runt om ditt växthus.

Numera ritar hon även hus och tillbyggnader. Det var så vi kom i kontakt med varandra första gången. I samband med att hon ritat ett växthus åt en av sina kunder var hon på jakt efter en leverantör som kunde förverkliga idén till ett växthus av hög kvalitet, byggt i gedigna material. Valet föll på oss och det var ett mycket lyckat samarbete med en supernöjd kund som slutresultat!

Nästa gång Ulrika ritade en tillbyggnad i form av ett växthus till en gammal putsvilla från 1903, var vi på Enberget den självklara leverantören. Resultatet blev ett otroligt stilfullt och vackert växthus med högt i tak och en design som passar ihop med huvudbyggnaden.

Voilà, idén till att göra en serie växthus tillsammans var född!

Växthus Astrid och Alice har den här tillbyggnaden som förlaga och vår målsättning är att saluföra ett växthus som är tilltalande både för öga och plånbok, utan att göra avkall på kvaliteten.

Så, det är med stolthet vi nu presenterar våra nya tillskott av växthus, Astrid och Alice, under serien Ulrika Levin edition. Varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad av växthusen Astrid och Alice eller något av våra övriga växthus!