Vilka är vi?

Vi är ett litet företag som huserar mellan Uppsala och Sigtuna. Företaget drivs av mig, Daniel. Det är jag som konstruerar växthusen, och som sedan färdigställer byggsatserna i vårt snickeri. Om du ringer, mailar, eller kommer på besök är det mig du pratar med.

Till min hjälp har jag Jesper. En suverän byggnadsingenjör som ser till att varje konstruktion med marginal håller för snölast och vindar, även i de tuffaste förhållanden.

Enberget kallar vi oss av den enkla anledningen att jag bor på Enberget, och det är här som företaget har sin bas. Knappt en kilometer bort har vi vårt snickeri. Vi har alltså inget besökskontor, men man får gärna hälsa på i snickeriet eller hemma på Enberget.

Historia

Idén till att producera växthus i trä föddes strax efter att jag och min sambo byggt klart vårt eget. Vi kunde inte hitta det växthus vi sökte på marknaden, så vi tog saken i egna händer.

2017 stod det klart, och vi har spenderat otroligt mycket tid där inne sedan dess. Det är en fantastisk plats som uppskattas av samtliga familjemedlemmar och besökare. Ett rum som är inomhus och utomhus på samma gång. Tyst och harmoniskt, och dessutom växer det så att det knakar där inne.

Vi använder det lika mycket till odling som till umgänge. Det är en lyx att kunna äta middagar skyddade från sensommarens kyliga kvällar och mygg. Att när som helst plocka en näve solvarma tomater och bara andas in det lugn som finns i ett växthus byggt av trä är en fantastisk känsla.

I och med att vi byggde åt oss själva kunde vi laborera med materialvalen. Det mesta blev precis så bra som vi hade tänkt oss, men vissa förändringar har gjorts till de nya modellerna.

Det känns oerhört stimulerande att kunna erbjuda fler en liknande plats som vår egen lilla oas.

År 2023 växte vi ur lokalen för andra gången, och flyttade in i en riktigt bra lokal för oss. Små förbättringar i konstruktionerna har gjorts under åren, och vi känner oss väldigt nöjda med produkterna vi erbjuder nu. Det hade inte varit möjligt utan våra fantastiska kunder som genom olika önskemål hjälpt oss att forma växthusen till vad de är idag.

Tack!